Nagrada vakcinisanim radnicima - Ova hrvatska tvrtka nagrađuje radnike s COVID-potvrdom, 500 kuna za one koji je imaju Istaknuto

Autor  Sep 07, 2021

S ciljem očuvanja zdravlja radnika, direktor Komunalnog društva Autotrolej Alberto Kontuš donio je, uz suglasnost Nadzornog odbora te svih sindikata koji djeluju na području ovog društva, odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi u visini od 500 kuna za sve radnike koji posjeduju EU digitalnu COVID-potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić rekla je danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako će se nagrada isplaćivati sukcesivno, kako tko priloži potvrdu - naravno, dobrovoljno.

- Razloga je nekoliko: u prvom redu treba napomenuti kako je broj zaraženih opet počeo rasti, kako su vozači, koji čine 90 posto radnika Autotroleja, i kontrolori definitivno najizloženiji u tom kontaktu, i jedan osnovni razlog je očuvanje zdravlja samih vozača i kontrolora, a posredno i samih putnika, odnosno korisnika usluge javnog gradskog prijevoza, rekla je Prijić.

Rekla je i kako im je za poslovanje izuzetno bitna potpora Vlade, a koja će biti isplaćivana sukladno broju cijepljenih radnika.

- Nama su potpore itekako nužne za poslovanje, dodala je Prijić, istaknuvši između ostalog kako su porasle cijene goriva.

Napomenula je i kako za vrijeme pandemije nisu davali otkaze radnicima, osim nekoliko njih koji su bili zaposleni na određeno vrijeme.

Alen Bartulac, predsjednik Sindikata Primorsko-goranskih komunalaca i jedan od vozača, ispričao je kako ga je supruga nagovorila na cijepljenje kada im je direktor, u vrijeme kada cjepivo nije bilo toliko dostupno, osigurao 50 doza.

- Ja sam ispočetka, budući da sam prebolio koronu, odlučio da to ne prihvatim, da odustanem od tog cjepiva. Kad je to čula moja supruga, koja radi u medicini, jednostavno je poludjela. Rekla je: "Jesi li ti normalan?", ispričao je Bartulac, koji cijepljenje preporučuje ne samo vozačima, nego svima.

- Ova situacija nije normalna, a kada će završiti, kada će prestati, to ovisi isključivo o nama, poručio je.