Počasti Kennedy Centra: Julia Roberts pretvorila Georgea Clooneya u modni izraz

Autor  Dec 27, 2022

Julia Roberts iskazala je podršku Georgeu Clooneyju na prestižnom odavanju počasti u Kennedy Center odjenuvši haljinu po narudžbi ukrašenu njegovim likom.

Duga crna haljina sadržavala je uokvirene fotografije zvijezde tokom cijele njegove karijere - od ranih slika do njegove uloge Douga Rossa u seriji Hitna pomoć i poznate fotografije za W magazin.

Clooney je bio među nekoliko nagrađenih za životno djelo na događaju.

Rock grupa U2 i pjevačica Gladys Knight također su bili među nagrađenim. Događaju prepunom zvijezda prisustvovale su i druge slavne osobe i političke ličnosti, uključujući Matta Damona, Patti LaBelle, Seana Penna, potpredsjednicu SAD-a Kamalu Harris, Sheryl Crow, Gartha Brooksa, Sachu Barona Cohena i Big Bird iz Ulice Sesame.

Paul Pelosi, suprug predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, također se pojavio prvi put u javnosti otkako je krajem oktobra brutalno napadnut u svom domu. Gospodin Pelosi, koji je nosio crni šešir kako bi sakrio ozljede glave koje je zadobio kada ga je uljez napao čekićem, dobio je ovacije, a predsjednik Joe Biden ga je posebno pozdravio.

Prije toga, na prijemu u Bijeloj kući, predsjednik je pohvalio "iznimnu skupinu umjetnika" za njihova postignuća i doprinose umjetnosti. “Hvala vam što ste nam pokazali snagu umjetnosti i 'Mi ljudi', rekao je Biden.

Citirajući stihove U2-ove pjesme One, Biden je nastavio: "U trenutku kada ima previše mržnje, previše ljutnje, previše podjela ovdje u Americi i, iskreno, širom svijeta, moramo se sjetiti današnjeg dana, kako kaže njihova pjesma , 'Mi smo jedno, ali nismo isti. Moramo nositi jedni druge'."

Bend je kasnije na pozornici John F Kennedy Centra za izvedbene umjetnosti proslavio Eddie Vedder iz Pearl Jama, koji je svirao njihove hitove Elevation i One; dok je ukrajinska pjevačica Jamala izvela Walk On. Pjesma je izvorno napisana za burmansku čelnicu Aung San Suu Kyi, ali je nedavno prerađena kao himna solidarnosti za narod Ukrajine.

Pjevač grupe U2 Bono i gitarist The Edge odsvirali su pjesmu u Kijevu ranije ove godine na poziv predsjednika Volodimira Zelenskog.

Ali mjehurić benda probušio je Sacha Baron Cohen koji ih je, u ulozi Borata, podsjetio na zloglasno partnerstvo s Appleom zbog kojeg se njihov album Songs Of Innocence automatski dodavao u iTunes biblioteke ljudi.

Govoreći nekoliko riječi na kazaškom, Borat je zatim preveo: "To znači: 'Molim vas, uklonite svoj jadni album s mog iPhonea 6'." Clooneyja je na pozornici zadirkivao i njegov kolega iz Oceanovih 11 Matt Damon, koji se prisjetio kako je glumac jednom "ukrao dopisnice Billa Clintona i pisao lažne poruke glumcima u kojima je govorio koliko predsjednik voli njihove filmove".

Glumac koji je imao veliki uspjeh u seriji Hitna pomoć i postao filmska zvijezda u filmovima kao što su Out Of Sight, Three Kings, O Brother Where Art Thou? i Up In The Air, također je dobio počast od svog oca, Nicka, koji je rekao: "Georgeov najbolji i najvažniji rad tek je pred njim."

Također je razveselio publiku pričama o Georgeovom djetinjstvu, uključujući i vrijeme kada je sedmogodišnjak - slomljenog srca zbog atentata na Martina Luthera Kinga - dao ocu sve svoje igračke puške. Glumac i hip-hop zvijezda LL Cool J odao je počast snažnom glasu Gladys Knight rekavši: "Jednom sam čuo Gladys kako pjeva ABC i mislio sam da sam u crkvi".

Superzvijezda country glazbe Garth Brooks, zatim je otpjevala svoju klasičnu soul baladu Midnight Train to Georgia. Kršćanska pop pjevačica i tekstopisac Amy Grant i kubanska skladateljica Tania León također su slavljene na ceremoniji.

BBC