Krivokapić: Crna Gora bi potencijalno mogla biti vruća točka na Balkanu

Autor  Sep 23, 2022

Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić smatra da u Crnoj Gori eskalira rusko mišljenje pa bi ta zemlja potencijalno mogla biti vruća tačka na Balkanu.

"Pored onoga što se već događa na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, i Crna Gora se pokazuje kao posebno značajna meta ruskog malignog uticanja na Balkanu. Po onome što sam shvatio, a mislim da su to shvatili i naši saveznici, moguće prioritetna točka bavljenja i destabilizacije po principu - što gore na Balkanu, što gore u Crnoj Gori, to bolje za rusku agresiju u Ukrajini", rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje koliko je Crna Gora trenutačno podložna još većem ruskom miješanju, a imajući u vidu aktualnu političku krizu, Krivokapić je u intervjuu za Glas Amerike kazao a da je u svim kontaktima osjetio "kako su crnogorski saveznici to shvatili".

Po njegovim riječima, Crna Gora iz aktualne političke krize može izaći organiziranjem izbora i demokratskom odlukom građana koji će izabrati najbolje rješenje kao i 2006. godine.

"Posljedice rata u Ukrajini se već osjećaju u regiji, možda i prije nego što se dogodilo ovo s Ukrajinom počele su se događati u Crnoj Gori. Te aktivnosti koje su sada prešle u divlju agresiju u Ukrajini, kroz razne vidove hibridnog rata su bile prisutne u Crnoj Gori i ranije, a sada eskaliraju", kazao je ministar Krivokapić.

Fena