"Vrijeme je da se Zagrebu kaže 'ne' i 'dosta je'" Istaknuto

Autor  Maj 05, 2022

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, poručio je da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon.

Komšić se referirao na izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da će Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

"Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon", rekao je Komšić za Oslobođenje.

Komšić je hrvatskim političarima poručio da mogu dobiti i podršku Brisela, Washingtona, Pariza, Berlina, Moskve, Beograda, Pekinga, Budimpešte ili bilo koga drugoga u svijetu i da se opet neće njih pitati ništa kada se radi o BiH.

"To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje", kaže Komšić.

Član Predsjedništva BiH rekao je što se više Zagreb pokušava miješati u unutarnje stvari BiH i pojačavati pritisak na BiH, da će odgovor iz BiH biti "sve tvrđi i tvrđi". Kao primjer je naveo najavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će vetom blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok BiH ne dobije izmijenjeni Izborni zakon.

"Krajnje je vrijeme da se i službenom Zagrebu kaže 'ne' i 'dosta je'", rekao je Komšić za Oslobođenje.