Abazović se izvinio Cetinjanima zbog 5. septembra

Autor  Sep 14, 2021

Potpredsjednik crnogorske Vlade je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao ‘gorak ukus’.

Potpredsjednik crnogorske Vlade zadužen za koordinaciju službi sigurnosti Dritan Abazović izvinio se u svoje ime građanima Cetinja zbog događaja na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Dodaje se kako je poručio da “Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi“, prenosi Tanjug.

Abazović je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao “gorak ukus“ i da su “povrijeđena osjećanja Cetinjana“.

Helikopterom na ustoličenje
“Žao mi je i izvinjavam se u svoje ime. Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno. Moramo iznalaziti rješenja i sačuvati Crnu Goru“, napisao je Abazović.

Na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama, no on je na Cetinje, zajedno s patrijarhom SPC-a Porfirijem, dovezen helikopterom.

IZVOR: AGENCIJE