Anton Smolčić kao novi voditelj digitalnog marketinga pomaže Muzeju iluzija u globalnom širenju Istaknuto

Autor  Avg 02, 2022

Muzej iluzija pridobio ga je činjenicom da je to globalni projekt s ambicioznim planovima i prilika da bude dio stvaranja tog globalnog uspjeha.

Anton Smolčić nedavno se pridružio timu Muzeja iluzija kao voditelj digitalnog marketinga. U Muzej iluzija Smolčić dolazi iz Forea, švedskog brenda kozmetičkih gadgeta, a iza sebe ima nekoliko pozicija u digitalnom marketingu, od agencija do dentalne poliklinike.

I on je, priznaje, donedavno bio među onima za koje je Muzej iluzija bio samo “muzej u Ilici”, ali kad je saznao da je to globalni projekt s ambicioznim planovima i 36 muzeja u 24 zemlje prepoznao je to kao priliku da sudjeluje u stvaranju “jedne jako dobre priče”:

Kroz razgovor s CMO-icom Katom Prolić i ostatkom menadžmenta shvatio sam da je Muzej iluzija među najbrže rastućim muzejima u svijetu i pridobili su me ambicioznim planovima za budućnost. Plan je u sljedećih par godina broj muzeja povećati na 100.

Sudjelovanje u stvaranju veće i globalne priče iz lokalnog projekta uvijek je prilika, ali i izazov. Smolčić kaže da je prvi izazov koji mu slijedi – konsolidacija:

Muzej Iluzija razvija se na dva kolosijeka. Prvi je rad s partnerima koji otkupljuju pravo da otvore svoje muzeje kroz franšizne ugovore. Plan je njima pomoći u digitalnom okruženju koliko je god to moguće. Drugi kolosijek je otvaranje vlastitih muzeja s čime ozbiljnije krećemo ove godine.

Najveći izazov u prvim mjesecima, a vjerojatno i do kraja godine bit će posložiti različite skupove postojećih podataka u smislene i čitljive baze. Radimo s puno različitih sustava za kupnju karata, svaki muzej ima svoj web…

Nakon te početne konsolidacije, najviše ću se baviti, kao i zadnjih pet godina, digitalnom strategijom; otvaranjem novih komunikacijskih kanala, optimizacijom postojećih, suradnjom s agencijama, oglašavanjem, a sve s krajnjim ciljem – prodaja ulaznica i puni muzeji.

Na novoj poziciji svakako će mu pomoći činjenica da se na prethodnom već bavio marketingom na globalnoj razini, ali, zapravo, iz svih dosadašnjih iskustava je naučio nešto:

Prošao sam dosta tvrtki s različitim poslovnim modelima i u različitim fazama razvoja. Vjerojatno mi je to i najveća prednost, lako se mogu prilagoditi sustavu i implementirati znanja koje nosim iz različitih okruženja. Krenuo sam u medijima, orijentiran prema društvenim mrežama, zadnjih godina sam više u oglašavanju i eCommerceu generalno. Ne postoji radno iskustvo iz kojeg ne možeš nešto ponijeti za budućnost, zar ne?

Autor: ANTONIJA BILIĆ ARAR / Netokracija

Iz medija otišla u startupe i marketing, pa u tech, pa natrag u medij. Na Netokraciji kombinira najbolje od svega i piše o developerskim, startup i growth temama te digitalnim medijima i marketingu.