Otočić u Jadranskome moru sa samo tri kuće za neponovljivo ljetovanje Istaknuto

Autor  Apr 07, 2023

Na otočiću se nalaze samo tri kuće, od kojih se dvije iznajmljuju, pa je jasno da ćete ovdje imati više privatnosti nego u drugim prenapučenim turističkim mjestima na Jadranu...

Gubeša je šarmantni otočić u uvali Gradina u blizini Korčule koji ima promjer tek oko 100 metara. Iako mu ime naslućuje da je riječ o mjestu na kojem su se liječili i umirali ljudi s gubavošću, istina glasi da je to bilo ljetovalište imućnih Rimljana.

I danas se na otočiću mogu vidjeti ostaci vodovodnog sustava i građevina iz vremena starih Rimljana. Tada su na otoku posađena maslinova stabla, ali i mnoštvo aromatičnog i ljekovitog mediteranskog bilja koje ispušta prekrasan miris te mu daje idiličan izgled.

Na otočiću se nalaze samo tri kuće, od kojih se dvije iznajmljuju, pa je jasno da ćete ovdje imati više privatnosti nego u drugim prenapučenim turističkim mjestima na Jadranu ako na vrijeme uspijete uhvatiti željene datume.

Preko internetske platforme Airbnb iznajmljuje se kamena robinzonska kuća na Gubeši koja je stvorena za ljetni odmor po cijeni od oko 1100 kuna na noć.

Nalazi se u neposrednoj blizini plaže, raspolaže s dvije spavaće sobe za maksimalno četiri osobe, kuhinjom s manjom blagovaonicom te kupaonicom. Dakako, tu je i prekrasna terasa sa stolom, stolicama i roštiljem s koje puca čaroban pogled na okolicu.