Čović ima oružje kojim može ucijeniti Plenkovića da sve gori oko Finske i Izbornog zakona!? Istaknuto

Autor  Maj 06, 2022

Milanović smatra da je to moguće i da Hrvatska ne gubi međunarodni ugled, nego postaje ozbiljan igrač, Plenković se nećka i zabrinut je kako će to odjeknuti.
Danima u Hrvatskoj traju rasprave oko toga treba li se ulazak Finake i Švedske u NATO istrgovati za Izborni zakon u BiH.

Milanović ima svoju vizuju, Plenković svoju. Očekivano, ta vizija nije ista. Milanović smatra da je to moguće i da Hrvatska ne gubi me

đunarodni ugled, nego postaje ozbiljan igrač, Plenković se nećka i zabrinut je kako će to odjeknuti, piše Bild.ba.


"Koga briga kako će odjeknuti? Ili si suverena i samosvjesna nacionalna država koja s partnerima, ključna riječ, partnerima, pokušava dogovoriti nešto dobro za svoj narod u BiH ili si, prosto, druga liga unutar tog saveza i partnerstva.

Prevagu ovdje, vjerovali ili ne, ima Dragan Čović, odnosno dva od tri zastupnika 11. Izborne jedinice koji su izravno njegovi ljudi. Zdravka Bušić to nije i ona će, sve da joj i Čović kaže da uradi nešto kontra Plenkovića, odbiti poslušnost, ali Nevenko Barbarić i Radoje Vidović bi mogli obziljno zatresti tanku Plenkovićevu većinu u Saboru.

Drugim riječima, Čović bi trebao preuzeti rizik, podržati Milanovićev prijedlog, dati naputak Vidoviću i Barbariću i uraditi povijesnu stvar za svoj narod u BiH", piše neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.