Reakcija na posjetu ratnog zločinca Banjoj Luci: Ovaj je doslovno organizovao lov na ljude u Zvorniku - Kapetan Dragan otvorio Fondaciju za pomoć zločincima Istaknuto

Autor  Nov 20, 2021

To je dio sudskog zapisnika u Haagu, a nijedno naše tužilaštvo nema ni optužnicu, kamoli potjernicu za njim, naveo je direktor Memorijalnog centra Srebrenica

Banja Luka je sinoć dobila kancelariju "Fondacija Kapetan Dragan", koju je lično otvorio ratni zločinac Dragan Vasiljković.

"Primarni cilj naše Fondacije je pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom svijeta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom. Mislimo da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih. Kancelarija je otvorena, ja se nadam da će Banjalučani podržati naš rad i smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje. Vjerujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu", kazao je ratni zločinac Vasiljković.

Među "herojima" o kojima je govorio je i Zvezdan Jovanović, ubica premijera Srbije Zorana Đinđića. Fondacija, naime, vodi nacionalnu kampanju u Srbiji te prikuplja potpise peticije za predsjedničko pomilovanje Jovanovića.


Vasiljković je posljednji put u Banjoj Luci boravio 1995. godine, a jučer ga je dočekao Siniša Vidović, potpredsjednik Ujedinjene Srpske, stranke koja se nalazi u koaliciji sa vladajućim SNSD-om.

Povodom posjete zločinca Vasiljkovića, te otvaranja "Fondacije za pomoć nepravedno osuđenim Srbima" svoj komentar je dao i analitičar Srđan Puhalo koji je, kako smo već objavili, na Twitteru naveo: "Kapetan Dragan došao u Banju Luku da nam pomaže, je*ote ima li ijedna budala da nas zaobiđe".

Danas se oglasio i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

"Ovaj je doslovno organizovao lov na ljude u Zvorniku - i to je dio sudskog zapisnika u Haagu - a nijedno naše tužilaštvo nema ni optužnicu, kamoli potjernicu za njim".

Izvor: Oslobodjenje