Kandidatkinja za miss Velike Britanije pred žirijem potpuno bez šminke

Autor  Sep 14, 2021

Takmičarka ovogodišnjeg Izbora za miss Velike Britanije namjerava da se pred žirijem pojavi potpuno bez šminke kako bi osnažila mlade žene kojima je u eri filtera poljuljano samopouzdanje, a ideali se lijepo graniče sa nedostižnim.

Finalistkinja natjecanja za najljepšu Britanku, 31. godišnjica Elle Selin imala je neprijatna iskustva tijekom djetinjstva zbog svoje kovrdžave kose i maljavosti, piše Independent.

Odrastala je na grčkom ostrvu Skiathos prije nego što se preselila u Wiltshire da pohađa Školu Warminster.

Sada živi u Surreyu, au izjavi za BBC reklamu je da su također ismijavali zbog oblika tijela, a da su njeni vršnjaci zadirkivali da ima vaške i nazivali gorilom jer je imala malo više malja na licu i rukama nego drugi.

Šminku je počela da nosi sa 13 godina, au isto vrijeme i da ispravlja svoju prirodno kovrdžavu kosu.

Osim što radi u zdravstvu, Elle se bavi i pjevanjem i pisanjem tekstova. Primjetila je da se iz godine u godinu filtriraju na popularnim aplikacijama poput Instagrama i Tik-Toka rade isto ono što je ona bila primorana da radi u školi.

Elle se prethodno 2020. godine prijavila za miss Velike Britanije u kategorijama od 27 do 38 godina, ali kaže da osjeća da je sudija dala ono što je mislilo da želi vidjeti.

Međutim, tijekom karantina zbog koronavirusa, pritisak da se šminka nosi svakodnevno je popustio i Elle je naučila prihvatiti sebe onakvu kakva jeste.

Još u junu reklama je da je donijela odluku da postane prva finalistkinja Izbora za miss Velike Britanije koja će se natjecati bez trunke šminke kako bi podržala i promovirala stvarne standarde ljepote i pozitivan pogled na sve oblike tijela.

Iako je odluka učinila vrlo nervoznim oko toga kako će to ljudi prihvatiti odlučila je da tada objavi kako bi imala hrabrosti da istražuje u svojoj namjeri.

Današnji izbori ljepote manje se bave izgledom, više „ko ste i što iznosite na sto“, objašnjava Elle i dodaje da će se osjećati zaista dobro, bez obzira na plazma na natjecanju.

Izvor: independent.co.uk