BiH dobila prvi Selfi muzej Istaknuto

Autor  Dec 29, 2020

Bosna i Hercegovina je bogatija za još jedan muzej. Ovaj muzej namijenjen je prvenstveno mlađoj populaciji kojoj društvene mreže predstavljaju neizostavan dio svakodnevnice. Kako izgleda i šta nudi prvi Selfi Muzej u BiH saznajte u priči kolege Duška Pucara.

Selfi Muzej je posvećen modernim verzijama autoportreta i publici društvenih mreža, a osmišljen je po uzoru na strane muzeje, ali s novim instalacijama i rekvizitima. Namijenjen je prvenstveno mladim ljudima koji život ne mogu zamisliti bez društvenih mreža.

Kad već u stvarnom životu to ne mogu, u ovom jedinstvenom muzeju posjetitelji tako imaju priliku slikati se ispred kade pune dolara, ući u ružičasti Barbi svijet ili pak lebdjeti iznad kreveta ispred instalacije optičke iluzije.

Nesvakidašnji rekviziti već su tu, posjetiteljima je potrebna samo – mašta, kojom za svoje profile na društvenim mrežama mogu kreirati prava mala umjetnička djela, objavio je BHRT.

Za travnički Muzej selfija čulo se i u Španjolskoj, kaže posjetitelj kojega smo zatekli dok razgledava kanu punu novca.

Projekt su podržali Centar za edukaciju mladih, Regionalna ekonomska zajednica Zenica, a preko EU4bussines Fonda. Još jednom su mladi u našoj zemlji pokazali da neobičnu ideju itekako mogu pretvoriti u biznis.

Atrakcija