FBiH: Proglašeno stanje epidemije Istaknuto

Autor  Jul 17, 2020

Federacija BiH ponovo je proglasila stanje epidemije korona virusa, a ta odluka je stupila na snagu danas nakon objavljivanja u Službenim novinama.

Nakon pribavljenih mišljenja Federalnog ministarstva finansija, Federalnog ministarstva pravde i vladine Kancelarije za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima EU, Federalno ministarstvo zdravstva donijelo je naredbu o proglašenju epidemije zarazne bolesti Kovid-19 za ugroženo područje, teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, pišu Nezavisne.

Proglašavanje epidemije Kovid-19 na cijeloj teritoriji FBiH podrazumijeva operativnije djelovanje svih mjerodavnih institucija koje postupaju u datoj situaciji, te provode mjere za sprečavanje širenja Kovid-19 na teritoriji FBiH.

U naredbi stoji da je za vrijeme epidemije korona virusa preduzimaju mjere predviđene Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje je između ostalog navedeno vršenje sanitarnog nadzora na graničnim prelazima koji se nalaze na teritoriji FBiH, kao i provođenje mjera.

Atrakcija