Travničanin u vrtu uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra Istaknuto

Autor  Sep 11, 2019

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanske županije otkrili su na području Travnika zasade indijske konoplje više od tri metra.

Biljke su otkrivene nakon prometne kontrole i pregleda vozila Škoda Fabia 10. rujna oko 11 sati u mjestu Putićevo u općini Travnik, objavio je Dnevnik.ba

Službenici PS Travnik u suradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije tada su kod suvozača suvozača u Škodi S.K. rođenog 1995. godine pronašli svježu zeljastu materiju za koju su posumnjali da je opojna droga canabis.

Tijekom kriminalističke obrade mladić je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih, navode iz MUP-a.

U suradnji s nadležnim županijskom tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Atrakcija