A.J

A.J

Gotovo trećina benzinskih stanica British Petroleuma (BP) ostala je bez goriva, nakon što su vozači panično stvarali zalihe goriva tokom vikenda, pa je premijer Boris Johnson najavio angažman vojske koja bi trebala snabdijevati pumpe gorivom, javljaju britanski mediji.

Kompanija Honda Motor prva otvara online prodaju automobila u Japanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jasmina Hostert nakon što je izborila ulazak u Bundestag: BiH će u meni imati osobu koja će zastupati njene interese

Njemački socijaldemokrati (SPD) tijesno su pobijedili na nedjeljnim nacionalnim izborima, pokazali su prognozirani rezultati, i osvojili “jasan mandat” da vode vladu prvi put od 2005. godine i da okončaju 16 godina vladavine konzervativaca pod vodstvom Angele Merkel.

Neobičan životni put odveo ga je u Švedsku gdje je svojim trikovima zadivio i švedsku kraljevsku porodicu.

Nova politička stranka koja se protivi restriktivnim mjerama protiv koronavirusa, neočekivano je ostvarila uspjeh na pokrajinskim izborima u Austriji i ulazi u parlament s više od šest posto glasova, pokazuju prvi izborni rezultati.

Ruski predsjednik Vladimir Putin proveo je nekoliko dana na odmoru u Sibiru gdje je šetao i lovio ribu, priopćio je danas Kremlj, nakon kratke samoizolacije kao mjere opreza zbog Covida-19.

Već danas roboti obavljaju brojne poslove koji su prije bili rezervirani samo za ljudsku radnu snagu, a s napretkom tehnologije i robotike možemo očekivati da će se taj trend u budućnosti nastaviti. Zašto to i nije tako loša stvar, odnosno zašto (barem za sada) ne trebamo strahovati da će nam mašine uzeti sve poslove, na predavaju “Roboti su među nama” održanom na Weekend Media Festivalu objasnio je stručnjak za robotiku iz hrvatske kompanije Gideon Brothers Dario Ljubić.