A.J

A.J

Josep Borrell, visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije, objavio je novi blog u kojem donosi "pojašnjenje o zaobilaženju sankcija EU prema Rusiji".

Međunarodni tim naučnika, predvođen Univerzitetom u Beču, istraživao je evoluciju ajkula analizirajući razvoj čeljusti.

Mozgovi pasa su mnogo manji od vučijih, ali nova istraživanja ukazuju da je moderan uzgoj pridonio povećanju njihove relativne veličine

Igor Peternel, Josip Jurčević i Vlado Marić iz Domovinskog pokreta jučer su u Kumrovcu simbolično ceradom prekrili spomenik predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Turska ima "posebne" odnose s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji se nastavljaju razvijati uprkos sve većem pritisku na Ankaru da pomogne u jačanju zapadnih sankcija Moskvi, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u intervjuu za CNN uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u njegovoj zemlji naredne sedmice.

Australski naučnici nedavno su došli do dokaza da ljudski rod prolazi kroz tzv "mikroevoluciju" koja se događa kod ljudi upravo sada I to mnogo brze nego inače.

Više od 100 novih nacrta otkrivenih u i oko peruanske drevne ravnice Nazca i okolnih područja moglo bi na vidjelo iznijeti nove informacije o tajanstvenim pretkolumbijskim umjetninama koje su desetljećima intrigirale naučnike i posjetitelje.

Finska premijerka Sanna Marin nedavno je bila izložena kritikama nakon što su u javnost dospjele njene snimke “partijanja”. Čini se da većina ljudi, naročito onih mlađe generacije, nema nikakav problem s ponašanjem Sanne Marin. Na društvenim je mrežama dobila mnogo podrške, dok prigovori dolaze većinom s konzervativne strane društva.