A.J

A.J

Ovdje ćete zateći brojne Talijane i turiste koji opušteno sjede i uživaju, slikare koji slikaju, a ponekad je ovo i mjesto lijepih kulturnih događanja.

Ovom zimzelenom tropskom stablu obujam je oko 500 metara, a zauzima površinu od otprilike sedamdesetak “normalnih” stabala indijskih oraščića.

Ono što grci najbolje znaju, svakako je uživanje u dobroj hrani i dobrom piću.Gastronomska ponuda Grčke nadaleko je poznata.Ukusno pripremljeni morski plodovi, janjetina, feta sir i sve to začinjeno kvalitetnim maslinovim uljem.To su okusi Grčke, u kojima uživaju ne samo Grci, već i brojni turisti koji u Grčku dolaze tokom cijele godine, a posebice ljeti.Može se reći da život u Grčkoj traje 24 sata dnevno.A uz ukusan obrok ide i ukusno piće.

Kao maštoviti dodatak praškom Dox Centru za suvremenu umjetnost, iznad krova jedne od galerija ispružio se pravi zeppelin.

Ovisno o plimi i oseci, Serpent D’Océan iz zraka izgleda gotovo nestvarno, kao da se diže iz oceanskih voda ili plitkih valova stvarajući gotovo filmski prizor.

Kočevje se smatra slovenskom „prijestolnicom prirode“. Sam grad se nalazi u srcu netaknutog šumskog područja, dok se u širem području nalazi prašuma bukve Krokar pod zaštitom UNESCO-a. To je sjajno područje za avanturiste koji mogu istražiti „čistu“ prirodu - a možda čak i uočiti neke medvjede.

Govoreći u Tokiju drugog dana posjeta Japanu, Biden je rekao da je odgovornost SAD-a za zaštitu otoka, koji Kina smatra odmetnutom pokrajinom, “još jača” nakon ruske invazije na Ukrajinu, u jednom od najsnažnijih izjave podrške Tajvanu posljednjih desetljeća, piše Guardian.

Carl Bildt, bivši premijer i ministar vanjskih poslova Švedske te bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, u kolumni za Politico je analizirao na koji način EU treba pomoći Ukrajini i ukrajinskom pravosuđu da uspješno izvede pred lice pravde odgovorne za ratne zločine, uključujući vojni i politički vrh Rusije odgovoran za invaziju na tu zemju. U nastavku prenosimo njegovu kolumnu u cjelosti, bez izmjena.