A.J

A.J

Muzej igračaka u Ankari prvi je turski muzej takve vrste te mjesto u kojem se djeca mogu upoznati sa igračkama u kojima su zabavu pronalazili njihovi roditelji, ali istovremeno je prilika i za roditelje da se prisjete svog djetinjstva.

Vlasnik restorana, Hitoši Sugita, objasnio je kako naplaćivanje kazni zbog bacanja hrane proizlazi iz želje da kod mušterija podigne svijest o opasnosti i važnosti ribarskog posla

Na jezeru Cildir koje se nalazi između gradova Kars i Ardahan na sjeveroistoku Republike Turske, koje se tokom zime skoro potpuno zaledi, derviš je izveo tradicionalni ples.

Šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković kaže kako se ne smije tako olako preći preko izjava Gideona Greifa koji je priznao da je u izvještaju tzv. Nezavisne međunarodne istražne komisije o stradanjima svih naroda na području Srebrenice od 1992. do 1995. načinjena greška jer je naveden lažni broj žrtava genocida u Srebrenici.

Hoće li izborne promjene pod pritiskom SAD-a morati prihvatiti pregovarači u posljednjoj rundi pregovora? Ko su virtuelni predsjednici u HNS-u? Koliko bi bilo pogubno bojkotovati izbore u oktobru?

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović komentirao je političku situaciju u BiH za O kanal.

CNN je objavio analizu pod naslovom "Kraj svjetskog poretka kakvog poznajemo", u kojoj navodi da je ovo zbunjujuće vrijeme za Amerikance, osobito u percepciji vlastite zemlje kao supersile.

Redovna sesija Kruga 99 u online formatu održaće se u nedjelju, 23. januara 2022. godine sa početkom u 11:00 sati, a press konferencija u 10.00 sati, na temu: