Članak je filtriran: Srijeda, 28 Septembar 2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u srijedu je pripisao curenje plina iz gasovoda Sjeverni tok aktu sabotaže.

Objavljeno u Political Attractions
Srijeda, 28 Septembar 2022 10:27

Šef CIA-e: Putinova vojska ima puno problema

Direktor CIA-e Williams Burns rekao je da ruska vojska ima više problema od ljudstva nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin prošle sedmice naredio mobilizaciju 300.000 rezervista.

Objavljeno u Political Attractions

Više od 1.200 vojnika iz pet NATO zemalja, uz upotrebu tenkova, haubica i borbenih helikoptera, započeli su manevre nedaleko od Budimpešte, koji će trajati do kraja septembra.

Objavljeno u Political Attractions

Cijena prirodnog gasa po megavat-satu u Evropi porasla je u srijedu za 12,8 posto na 209 eura, pokazuju najnoviji podaci na tržištu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Political Attractions

NATO bi na eventualnu upotrebu ruskog nuklearnog oružja u Ukrajini trebalo da odgovori konvencionalnim udarom ali uništavajućim, izjavio je šef poljske diplomatije Zbignjev Rau u razgovoru za američku televiziju NBC News.

Objavljeno u Political Attractions

Poziv Mehmedoviću je upućen zbog njegovog ogromnog iskustva, znanja i stručnosti te upečatljivog i upornog javnog istupanja i djelovanja u korekciji stranih i medjunarodnih i diplomatskih faktora u politici prema BiH.

Objavljeno u Political Attractions

Čuvena manekenka Emili Ratajkovski nedavno je napravila kompilaciju fotografija u toplesu koje je objavila na Instagramu.

Objavljeno u News Attractions

Savršeno je nevažno šta stoji u dokumentu što su ga potpisali Selaković i Lavrov. Jer, nije bitan sam dokument, bitna je - nazovimo je tako - ceremonija potpisivanja. Kada se kaže da u dokumentu stoji raspored susreta predstavnika dve zemlje u naredne dve godine, te da taj raspored nije obavezujući - to je samo laganje istinom. Ponovimo, dokument ne čini bitnim njegov sadržaj, već to ko ga je, kada i gde potpisao. Samo potpisivanje bilo je zamišljeno kao prst u oko takozvanom Zapadu. I pošto je to jedan tako očigledan prst u oko, unapred se spremila i odstupnica - pobogu, što se jedite, pa nema ničega bitnog u dokumentu.

Objavljeno u Political Attractions

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj i Egiptu Slobodan Šoja bio je jedan od stranih posmatrača na referendumu koji je održan o tome da li su građani u dijelovima okupiranih ukrajinskih regija Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk za pripajanje Rusiji. Referendum su okupatorske ruske snage održale u Ukrajini.

Objavljeno u Political Attractions

Prijedlozi izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine iz jula ove godine rezultat su tajnih pregovora čelnika Hrvatske s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Sve je potvrđeno jednom rečenicom na zvaničnom nalogu Vlade Republike Hrvatske putem Twittera. Nakon priznanja da Schmidt djeluje pod utjecajem susjedne Hrvatske, iz OHR-a bez konkretnog odgovora. Umiješanost Hrvatske u izmjene Izbornog zakona nisu potvrdili.

Objavljeno u Political Attractions