Članak je filtriran: Petak, 02 Septembar 2022

Blješteći gasni džin pokriven crvenim oblacima snimljen je instrumentima na teleskopu Džejms Veb, a naučnici ističu da je prva direktna fotografija egzoplanete van našeg solarnog sistema "istorijski trenutak za astronomiju".

Objavljeno u XAttraction

Turisti su ponovo počeli da hrle u Francusku, rekla je ministarka turizma Olivija Gregoar objašnjavajući da se turizam u Francuskoj oporavlja nakon dvije godine.

Objavljeno u News Attractions

Poljska procjenjuje svoje gubitke u Drugom svjetskom ratu koje je prouzrokovala Njemačka na 1.32 triliona dolara, rekao je u četvrtak čelnik vladajućih nacionalista u zemlji i rekao da će Varšava službeno tražiti odštetu.

Objavljeno u Political Attractions

Premijerka Finske Sanna Marin komentirala je energetsku krizu u ovoj zemlji, ali i u ostatku Evrope te je naglasila kako je situacija na tržištu daleko od normalne.

Objavljeno u Political Attractions

Uprkos skandalima koji su vezani za videosnimke s privatnih zabava, Sanna Marin i dalje uživa veliko povjerenje građana Finske, podaci su koje je objavila agencija Gallup.

Objavljeno u Political Attractions

Australija je pokrenula prvi u svijetu preventivni DNK skrining za otkrivanje raka i srčanih bolesti, objavio je u nedjelju australski Monash Univerzitet.

Objavljeno u Covid Attractions