Članak je filtriran: Petak, 16 Septembar 2022
Petak, 16 Septembar 2022 10:44

Vučić odlikovao Orbana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je uručio je orden Republike Srbije na velikoj ogrlici premijeru Mađarske Viktoru Orbanu za "izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje".

Objavljeno u Political Attractions

Koji je Porfirije pravi!? Šteta što patrijarh Porfirije nije isti kao i mitropolit zagrebačko-ljubljanski, a možda bi trebao pokušati, ovako je pokazao da je tek u službi sumanute paranoične politike Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Objavljeno u Political Attractions

Zorana Baković, posebna izvjestiteljica ljubljanskog Dela za Aziju, komentirala je u Newsnigtu N1 situaciju u Ukrajini.

Objavljeno u Political Attractions

Michael Colborne je novinar i istraživač na portalu za istraživačko novinarstvo Bellingcat. Vodi Bellingcat Monitoring, projekt koji istražuje i analizira krajnju desnicu u srednjoj i istočnoj Evropi. Za britanski The Guardian napisao je svojevrsnu analizu pod nazivom „Putin se oslanja na svoje prijatelje na Balkanu kako bi pomogli održati njegov krvavi rat u Ukrajini“. Teskt prenosimo u cjelosti.

Objavljeno u Political Attractions

Šemsduin Mehmedovic, zastupnik u Parlamentu BiH, ponijeće titulu „Lider sa suosjećanjem“. Ta titula, koja se rijetko dodijeljuje, biće uručena Mehmedoviću krajem mjeseca. Par dana kasnije bit će objavljeno i uvrštenje Mehmedovića u Muzej najvećih donatora.
Mehmedović je aktivni i srdačni donator koji pomaže zajednici nizom poteza i ličnih akcija čineći dobra djela prema ljudima i zajednici.

 

Objavljeno u Political Attractions

"Lista briljantnih poteza" nastavila je sa uvrštenjima  briljantinih političkih poteza. Naime, osim političkih, Lista će vršiti i uvrštenja briljantnih poteza u raznim segemntima društva.
Za mjesec avgust već je napravljen dio uvrštenja prema kriterijima Liste, a dio se objavljuje sada.

Objavljeno u Political Attractions