Članak je filtriran: Subota, 06 Avgust 2022

Kineski dužnosnici prekinuli su održavanje niza vojnih dijaloga osmišljenih da minimiziraju rizik od sukoba sa Sjedinjenim Državama usred pobune oko posjeta predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi Tajvanu. Ta najava iz Pekinga došla je nekoliko sati nakon što je državni tajnik Antony Blinken potvrdio da će američki ratni brodovi nastaviti prolaziti kroz svoje “standardne” rute kroz Tajvanski tjesnac unatoč porastu kineskih vojnih operacija u tom području, prenosi The Washington Examiner.

Objavljeno u Political Attractions

Hrvatska nabavlja vojni brod od 500 miliona eura, dvostruko duži od Petra Krešimira IV, piše u subotu Jutarnji list, navodeći da su razvoj, gradnja i opremanje ovakve korvete izuzetno su skupi te sa sobom nose mnogobrojne rizike.

Objavljeno u Political Attractions

Finci su pronašli još jedan način da privuku turiste - personalizirat će prirodni fenomen koji inače nikog ne ostavlja ravnodušnim. Znanstvenici otvoreno negoduju.

Objavljeno u Atrakcije

Tibetanski sveti grad dom je hiljadama ljudi koji dane provode u tišini i meditaciji te jedna od posljednjih budističkih škola te vrste.

Objavljeno u XAttraction