Članak je filtriran: Srijeda, 03 Avgust 2022

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres kritizirao je pohlepu velikih naftnih i plinskih kompanija koje ostvaruju rekordnu zaradu preko leđa najsiromašnijih, zbog krize koju je prouzročio rat u Ukrajini, pozivajući vlade da ih oporezuju.

Objavljeno u Political Attractions
Srijeda, 03 Avgust 2022 00:56

Ovo nije šuma, nego samo jedno stablo

Ovom zimzelenom tropskom stablu obujam je oko 500 metara, a zauzima površinu od otprilike sedamdesetak “normalnih” stabala indijskih oraščića.

Objavljeno u Atrakcije

Zlostavljanje, u bilo kojem obliku, ne bi trebalo biti dopušteno niti odobravano. No, što kad se zlostavlja osoba koja je zapravo virtualno stvorena?

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 03 Avgust 2022 00:05

135 stepenica tik do "broda koji tone"

Ovdje ćete zateći brojne Talijane i turiste koji opušteno sjede i uživaju, slikare koji slikaju, a ponekad je ovo i mjesto lijepih kulturnih događanja.

Objavljeno u News Attractions

Njemačka pokrajina Bavarska dogovorila je načine da smanji potrošnju energije za 15 odsto od avgusta do kraja marta, uključujući podešavanje termostata u javnim zgradama.

Objavljeno u Political Attractions

Gibraltar je bio poznat kao „jedno od najbolje branjenih mjesta na svijetu“ a „Stijenu“ danas razgledavaju brojni turisti.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 03 Avgust 2022 00:00

Aurea - Beba sa izabranim zdravim genima

U SAD-u je počela era genetski izabranih beba, odnosno rađanja djece iz vještačke oplodnje kojoj su roditelji unaprijed omogućili da žive duže bez ozbiljnih oboljenja.

Objavljeno u News Attractions