Članak je filtriran: Utorak, 19 Juli 2022

Izborni zakon ponovo je u fokusu - ovaj put u kontekstu mogućeg nametanja izmjena. Naime, kruže glasine da bi tokom ove sedmice visoki predstavnik u našoj zemlji Christian Schmidt mogao i na ovom pitanju iskoristiti Bonske ovlasti. Ovo je znak za uzbunu političkim liderima u našoj zemlji, naročito zbog informacije da bi potencijalno nametnute izmjene Izbornog zakona pogodovale HDZ-ovom prijedlogu. Slijedi li zaista nametanje Izbornog zakona i u čiju korist?

Objavljeno u Political Attractions

Najduža i najveća svjetska mreža “autocesta” za bespilotne letjelice uskoro će biti izgrađena u Ujedinjenom Kraljevstvu, objavili su danas iz Londona. Koridor za bespilotne letjelice od 265 kilometara povezivat će gradove i osmišljen je kako bi pomogao u uklanjanju rizika od sudara pojedinačnih operatera uz povećanje sigurnosti, fluidnosti i jednostavnosti kako bi se potaknula njegova upotreba od strane britanskih tvrtki, piše CGTN.

Objavljeno u News Attractions

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je kako je zahtjev njemačkog kancelara Olafa Scholza da Moskva sklopi sporazum o jamstvima s Kijevom uzaludan, budući da takav dokument već postoji – to je Minsk-2, kojeg su „ubili“ Njemačka i Francuska.

Objavljeno u Political Attractions

"Mad” Mike Hughes, jedini je čovjek na svijetu koji vjeruje da je Zemlja ravna, a ima svoju raketu. 16.7. je konačno krenuo sa svojom dobro reklamiranom misijom prije nego što se srušio natrag u stvarnost, potresen, ali relativno neozlijeđen.

Objavljeno u XAttraction

Njemački kancelar Olaf Sholz izrazio je u ponedjeljak zabrinutost zbog “globalne renesanse fosilne energije” koja je rezultat nestašice energenata uzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu, prenosi dpa.

Objavljeno u Political Attractions