Članak je filtriran: Ponedjeljak, 18 Juli 2022

Splitski Institut za oceanografiju i ribarstvo u suradnji s Hrvatskim savezom za športski ribolov na moru započeo je istraživanje mogućnosti uzgoja ranih razvojnih stadija hobotnice za potrebe repopulacije. U sklopu istraživanja u more je pušteno više stotina tisuća jedinki ličinki hobotnice. Kroz sljedećih godinu dana procijenit će se uspješnost probnog poribljavanja, kao i površina obitavanja puštenih jedinki.

Objavljeno u XAttraction

Gana je potvrdila prva dva slučaja smrtonosnog virusa marburg, odnosno vrlo zarazne bolesti koju izaziva virus koji pripada istoj porodici virusa kao i onaj koji izaziva ebolu.

Objavljeno u News Attractions

Ukrajinski rat pokazuje da se dominacija zapada bliži kraju dok se Kina u partnerstvu s Rusijom uzdiže do statusa supersile tijekom jedne od najznačajnijih povijesih prekretnica, smatra bivši britanski premijer Tony Blair

Objavljeno u Political Attractions

Prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman rekao je u subotu da je potrebno više ulaganja u tehnologije fosilnih goriva i čiste energije kako bi se zadovoljila globalna potražnja, te da bi nerealne politike smanjenja emisija mogle dovesti do neviđenih razina inflacije, izvještava Reuters.

Objavljeno u Political Attractions

Dva slučaja marburške virusne bolesti, hemoragijske groznice koja je smrtonosna koliko i ebola, otkriveni su u Gani, što su prvi slučajevi u zemlji, priopćile su u nedjelju zdravstvene vlasti.

Objavljeno u News Attractions

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izraela ocijenilo je u nedjelju povijesnom odluku gradskih vlasti u Mostaru za izmjenom naziva ulica imenovanih po ustaškim prvacima.

Objavljeno u XAttraction