Članak je filtriran: Petak, 15 Juli 2022

Historičarka iz Beograda Latinka Perović izjavila je sinoć da je velikodržavna nacionalistička politika Srbije glavni uzrok raspada Jugoslavije, ratova i strašnih zločina koji su počinjeni.

Objavljeno u Political Attractions

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Dječiji fond Ujedinjenih naroda (UNICEF) objavili su da je zbog negativnih efekata epidemije COVID-19 na globalni zdravstveni sistem, zabilježen najveći pad vakcinacije djece u posljednjih 30 godina.

Objavljeno u Covid Attractions

Glavna uprava za civilno zrakoplovstvo priopćila je kasno u četvrtak da je Saudijska Arabija odlučila otvoriti zračni prostor za sve zračne prijevoznike koji ispunjavaju zahtjeve “vlasti za prelet”, prenosi Reuters.

Objavljeno u News Attractions

Francuska mora da se mobiliše da bi se pripremila za vjerovatnu nestašicu energenata na jesen pošto Rusija koristi smanjenje isporuka Evropi kao oružje u svom ratu sa Ukrajinom, rekao je danas francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Objavljeno u Political Attractions

EU danas u Briselu počinje raspravu o situaciju na Zapadnom Balkanu vezano za aktivnosti različitih ektremnih grupa, počev od navijačkih grupa, preko različitih nacionalističkih i radikalnih pokreta i potencijalnih pretnji terorističkih napada, pa se na agendi Radne grupe za terorizam Saveta EU nalazi i predlog zabrana koje bi mogle da budu nametnute određenim "ekstremističkim subjektima" iz zemalja Zapadnog Balkna.

Objavljeno u Political Attractions