Članak je filtriran: Četvrtak, 14 Juli 2022

Šemsudin Mehmedović ponio je titulu „Najaktivniji parlamentarac“ u BiH.

Objavljeno u News Attractions

Njemački energetski regulator procjenjuje da će potrošači u zemlji vjerojatno doživjeti da će se njihovi mjesečni računi za grijanje utrostručiti sljedeće godine zbog sve manjeg uvoza ruskog plina.

“Za one koji sada primaju račune za grijanje, uplate se već udvostručuju – i to bez uzimanja u obzir rata u Ukrajini”, rekao je Klaus Muller, čelnik Federalne mrežne agencije, za novinsku kuću RND. “Od 2023. kupci se moraju pripremiti za to da će se računi barem utrostručiti”, rekao je, dodajući da su tržišne cijene u nekim slučajevima već porasle sedam puta.


Inače, Rusija je u ponedjeljak prekinula opskrbu plinom prema Njemačkoj kroz plinovod Sjeverni tok 1. Planirano je da plinovod ne radi 10 dana, a Moskva za potez tvrdi da je riječ o najavljenom prekidu koji se događa svake godine zbog renovacije i pregleda. Ipak, Berlin skeptično čeka što će biti nakon 10 dana jer su već u nekoliko navrata izraziti sumnju u to da su smanjenja i prekidi protoka plina iz Rusije zapravo politički motivirani.

(Agencije)

Objavljeno u Political Attractions

Specijalna savjetnica Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Alis Vairimu Nderitu (Alice Wairimu) govorila je na Međunarodnoj konferenciji Heroine Srebrenice gdje je istakla važnost Majki Srebrenice u odgajanju novih generacija koje ne mrze i ne žele osvetu i odmazdu nakon počinjenog genocida 1995. godine.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 14 Juli 2022 00:49

Slijedi velika borba protiv govora mržnje

Nderitu: Djeca u Keniji uče o genocidu u BiH, u dijelu BiH ne

Objavljeno u Political Attractions

Separatistička regija Doneck u istočnoj Ukrajini u utorak je otvorila “veleposlanstvo” u Moskvi, upozorivši na pogoršanje situacije na bojnom polju, izvještava France Presse.

Objavljeno u Political Attractions

Ugledni Međunarodni institut za istraživanje mira u Stockholmu (SIPRI) objavio je nalaze Godišnjaka SIPRI 2022. koji ocjenjuje trenutačno stanje naoružanja, razoružanja i međunarodne sigurnosti. Ključno otkriće je da se usprkos marginalnom smanjenju broja nuklearnih bojevih glava u 2021. očekuje da će nuklearni arsenali rasti tijekom sljedećeg desetljeća. Ali, očito, rast će i opasnost od njegove uporabe – što proizlazi iz teksta samog izviješća.

Objavljeno u Political Attractions

Kočevje se smatra slovenskom „prijestolnicom prirode“. Sam grad se nalazi u srcu netaknutog šumskog područja, dok se u širem području nalazi prašuma bukve Krokar pod zaštitom UNESCO-a. To je sjajno područje za avanturiste koji mogu istražiti „čistu“ prirodu - a možda čak i uočiti neke medvjede.

Objavljeno u Atrakcije