Članak je filtriran: Petak, 06 Maj 2022
Petak, 06 Maj 2022 10:57

Leyen ne dolazi u BiH!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je jučer kazao kako će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen početkom iduće sedmice stići u Bosnu i Hercegovinu te posjetiti Sarajevo i Mostar, međutim to, čini se, nije istina. Hrvatski predsjednik je kazao kako predsjednica Evropske komisije dolazi na "pogrebnu zabavu".

Objavljeno u Political Attractions

"Mađarska ne može podržati novi paket sankcija Evropske unije, koji uključuje embargo na uvoz nafte, u sadašnjem obliku", izjavio je danas premijer te zemlje Viktor Orban.

Objavljeno u Political Attractions

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je panel-rasprava o doprinosu Republike Hrvatske u okviru Konferencije o budućnosti Evrope, u organizaciji Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Political Attractions

"Od iznimne je važnosti da se u oktobru, kao što je predviđeno, održe pošteni, slobodni i inkluzivni izbori kako bi se građanima omogućilo da koriste temeljno pravo glasa, bez preduvjeta i opstrukcije”, odgovor je Komisije na upit o stajalištu vodstva bosanskohercegovačkih Hrvata i hrvatske vlade da izbori po sadašnjem izbornom zakonu mogu dodatno pogoršati stanje u zemlji jer se ne jamči pravo Hrvatima da biraju svoje predstavnike.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić naglasio je sinoć u emisiji "Otvoreno" Hrvatske radiotelevizije kako BiH trenutno nema Izborni zakon, kao i da Središnje izborno povjerenstvo nije imenovano na zakonit način.

Objavljeno u News Attractions

Milanović smatra da je to moguće i da Hrvatska ne gubi međunarodni ugled, nego postaje ozbiljan igrač, Plenković se nećka i zabrinut je kako će to odjeknuti.
Danima u Hrvatskoj traju rasprave oko toga treba li se ulazak Finake i Švedske u NATO istrgovati za Izborni zakon u BiH.

Objavljeno u News Attractions