Članak je filtriran: Četvrtak, 05 Maj 2022

Optužio je Marinka Čavaru, predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, za blokadu izbora članova Ustavnog suda FBiH te detaljno obrazložio način blokiranja procedure izbora novih članova.

Objavljeno u News Attractions

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, poručio je da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas poslije sastanka sa njemačkom šeficom diplomatije Annalenom Baerbock da je sa njom razgovarao o svim važnim pitanjima, evropskoj perspektivi Srbije, krizi u Ukrajini, situaciji na Kosovu...

Objavljeno u Political Attractions

Sjedinjene Američke Države (SAD) su spremne pružiti sigurnosne garancije Švedskoj tokom njenog eventualnog procesa prijave za članstvo u NATO-u, izjavila je švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde.

Objavljeno u News Attractions

Nakon raspisivanja Općih izbora u BiH, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović susreo se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 05 Maj 2022 09:42

Sankcije Draganu Čoviću

Iz Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini su saopćili da smatraju pokušajem destabilizacije ili ugrožavanja Bosne i Hercegovine najavu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića o tome da će Hrvati u BiH pokrenuti pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH.

Objavljeno u Political Attractions