Članak je filtriran: Utorak, 03 Maj 2022

Za dva dan u Bosni i Hercegovini se raspisuju novi izbori - u oktobru će građani BiH birati predstavnike na kantonalnoj, federalnoj i državnoj razini, i to bez zakonskih izmjena koje su zahtjevali Hrvati. "Najveći problem su Domovi naroda", kazao je za N1 Hrvatska predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

Objavljeno u Political Attractions

Propašću procesa dogovora oko promjene izbornog zakonodavstva, kao i konstantnim rušenjem hrvatskih prijedloga za izmjene kojima bi se zajamčilo legitimno predstavljanje u institucijama kao što su domovi naroda i Predsjedništvo BiH, dio bošnjačkih političkih snaga iskazuje namjeru ovogodišnjim izborima oduzeti i ono malo političkih prava koja Hrvati koriste u institucijama vlasti, a napose Federacije BiH, piše Večernji list BiH, neslužbeno stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a.

Objavljeno u News Attractions

Krašev popularni keks Domaćica ima novi dizajn, koji je izazvao val reakcija na društvenim mrežama.

Objavljeno u Atrakcije

U Zagrebu i zagrebačkoj županiji trenutačno vlada epidemija hepatitisa A, potvrdio je epidemiolog Bernard Kaić za N1.

Objavljeno u Covid Attractions

Dmitrij Medvjedev, bivši ruski premijer, a danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

Objavljeno u Political Attractions

U intervjuu za list Corriere della Sera papa je kazao da mu je ranije mađarski premijer Viktor Orban rekao da Putin planira okončati rat u Ukrajini 9. maja.

Objavljeno u News Attractions

Danas je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Hrvatske, nakon čega se premijer susjedne zemlje Andrej Plenković ponovo osvrnuo na istupe predsjednika Zorana Milanovića po pitanju Bosne i Hercegovine i izmjena izbornog zakona. On njegovu ulogu vidi kao "kontinuirano licemjerstvo koje šteti Hrvatima u BiH", te ističe kako su ovakvi stavovi Milanovića zapravo proruski.

Objavljeno u XAttraction

Prije svega u većinski srpskom dijelu BiH, Republici Srpskoj, prijeti katastrofa. Tamošnji moćni čovjek Milorad Dodik mjesecima uz blagoslov Moskve intenzivira svoj dugoročni projekt: odvajanje RS-a od zajedničke države – piše Spiegel u velikoj reportaži koju prenosi Deutsche Welle.

Objavljeno u News Attractions

e stišavaju se reakcije u Izraelu na skandaloznu izjavu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, koji je u nedavnom intervjuu rekao da je "Hitler imao židovske krvi" i da su "najžešći antisemiti obično Židovi".

Objavljeno u Political Attractions

Mađarska neće podržati sankcije koje bi onemogućavale isporuke ruske nafte i gasa Mađarskoj, rekao je ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u izjavi u utorak.

Objavljeno u News Attractions