Članak je filtriran: Subota, 21 Maj 2022
Subota, 21 Maj 2022 15:10

O izbornom zakonu nakon izbora

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom kazao je da je bh. zvaničnicima ponuđena "mapa puta" koja predviđa da se o Izbornom zakonu pregovara na jesen nakon izbora i formiranja koalicija. Na početku je kazao da Evropska unija i Michel vraćaju fokus na evropski put Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u News Attractions

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je danas da Mađarska i Srbija mogu računati jedna na drugu u situaciji galopirajuće inflacije u Evropi, prijeteće gladi u svijetu, rasta cijena i krize izazvane ratnim sukobima u Ukrajini, a sankcije Bruxellesa Rusiji usporedio je s atomskom bombom.

Objavljeno u News Attractions

To je način kako se uvode sankcije, ali ne mislim da to ima veze sa Republikom Srpskom, ne mislim da je Dodik tu bilo šta uradio i da je kriv, niti Republika Srpska, prosto ih nisu ni pitali, rekao je Vučić za TV Pink.

Objavljeno u Political Attractions

Pojavili su se izvještaji da TikTok testira igre, u okviru svoje aplikacije u Vijetnamu, a u pitanju je uvertira pred veliki proboj u gejming sferu.

Objavljeno u XAttraction

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić kazao je u intervjuu za subotnji Večernji list da je Rusija povećala cyber napade na Hrvatsku, a cilj većine napada koje je Hrvatska spriječila bila je krađa osjetljivih informacija iz ministarstava, ali i Porezne uprave.

Objavljeno u News Attractions

Ruska vojska saopćila je u subotu da je uništila veliku isporuku naoružanja u ukrajinskoj regiji Žitomir, zapadno od Kijeva, koristeći krstareći projektil Kalibr lansiran s mora.

Objavljeno u News Attractions

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da je do sada potvrđeno oko 80 slučajeva majmunskih boginja u 12 zemalja, a da se ispituje još 50 sumnjivih slučajeva.

Objavljeno u Covid Attractions

Pentagon je u petak objavio da nema naznaka da je Rusija upotrijebila lasersko oružje u Ukrajini, nakon tvrdnji iz Moskve da je tamo započela koristiti novu generaciju snažnih lasera za uništavanje neprijateljskih dronova.

Objavljeno u News Attractions

Predsjednik Turske Erdogan najavio je za danas razgovor s finskim i britanskim dužnosnicima dodajući da je i dalje protiv kandidature Švedske i Finske za članstvo u NATO.

Objavljeno u Political Attractions

Liz Truss, britanska ministrica vanjskih poslova, otkrila je da je Velika Britanija započela razgovore sa svojim međunarodnim saveznicima o slanju modernog oružja u Moldaviju kako bi je zaštitila od Rusije.

Objavljeno u Political Attractions