Članak je filtriran: Petak, 04 Novembar 2022

Ruski vojni pukovnik Roman Malik pronađen je mrtav zbog zasad nerazjašnjenih uzroka. Najnovija je to slučaj u nizu sumnjivih smrti istaknutih Rusa od početka rata u Ukrajini.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 04 Novembar 2022 00:16

Od ponedjeljka rasizam

Schmidtove rasističke izmjene izbornog zakone uredno je ispratio kandidatski status za BiH. Da se nešto loše sprema mogli smo znati kad se za riječ prvi javio predsjednik Slovenije Borut Pahor: „Sljedeće sedmice BiH dobija kandidatski status“, rekao je to čovjek koji je duboko uvezan u mnoge sumnjive igre oko BiH. Sjetimo se „non-papera“ od prije samo godinu i po.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 04 Novembar 2022 00:01

Aurea - Beba sa izabranim zdravim genima

U SAD-u je počela era genetski izabranih beba, odnosno rađanja djece iz vještačke oplodnje kojoj su roditelji unaprijed omogućili da žive duže bez ozbiljnih oboljenja.

Objavljeno u News Attractions
Petak, 04 Novembar 2022 00:00

Amerikanci hakiraju mozgove muha

Uz pomoć genetskog inženjeringa, nanotehnologija i elektrotehnike, istraživači su demonstrirali bežičnu tehnologiju koja omogućuje kontrolu neurona u mozgu za manje od jedne sekunde

Objavljeno u XAttraction

Guardian je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu na koju su uvrštene i tri hrvatske. Hrvatske plaže često pronađu svoje mjesto na raznim svjetskim listama, a ovaj put putopisci su izdvojili lokacije na Lošinju, Pelješcu i Paklenim otocima.

Objavljeno u News Attractions

Jason M. Allen bio je oduševljen kada je saznao da je njegovo djelo nazvano "Théâtre D'opéra Spatial" osvojilo prvo nagradu u kategoriji digitalne umjetnosti i digitalno manipulirane fotografije za nove umjetnike. Pobjednički rad nastao je zahvaljujući AI (umjetna inteligencija) sistemu Midjourney koji na temelju inputa, odnosno onog što mu se napiše, sam stvara digitalne slike, navodi BBC.

Objavljeno u News Attractions