Članak je filtriran: Ponedjeljak, 14 Novembar 2022
Ponedjeljak, 14 Novembar 2022 00:00

Prvi svjetski muzej sreće u Kopenhagenu

Danci su u raznim anketama najčešće na vrhu liste kao najsrećniji narod na svijetu, pa zato i ne čudi što je ovog ljeta, baš u danskoj prijestonici, Kopenhagenu, otvoren Muzej sreće.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 14 Novembar 2022 00:00

Kako horor filmovi manipulišu našim mozgom?

Ljudi su fascinirani stvarima koje ih plaše, bilo da se radi o skaj dajvingu, roler-kosteru ili o dokumentarcima o kriminalu. Fascinirani su, pod uslovom da oni sami nisu ugroženi. Horor filmovi nisu izuzetak.

Objavljeno u News Attractions
Ponedjeljak, 14 Novembar 2022 00:00

Spavanje u sobi s tigrovima, ručak s lavovima

U australijskom gradu Kanberi u zoološkom vrtu, “Nacionalni Zoološki vrt i akvarij” otvoren je vrlo neobičan hotel pod nazivom “Jamala Wildlife Lodge”.Glavna atrakcija ovog hotela je njegovih 18 soba u neposrednoj blizini kaveza u kojima su majmuni, hijene, medvjedi, žirafe i druge životinje.

Objavljeno u Atrakcije

Zaštitni je znak austrijske pokrajine Koruške vidikovac na planini Pyramidenkogel, koji se nalazi tik uz slovensku granicu.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 14 Novembar 2022 00:00

Lista najčudnijih poslova na svijetu

Pravilo 21. vijeka glasi: Danas možete platiti ljudima da rade bilo šta. Kada se kaže bilo šta to podrazumijeva da možete platiti ljude da degustiraju pseću hranu, smišljaju ime za vaše dijete ili čekaju za vas u redu.

Objavljeno u XAttraction