Članak je filtriran: Srijeda, 19 Januar 2022

Bodo Weber, analitičar i politolog u Newsroomu N1 televizije komentarisao je aktuelna dešavanja u BiH. O posjeti Samanthe Power je istakao da nije jasno šta se može očekivati.

Objavljeno u Political Attractions

"On je godinama imao dosta dosadan stil, koji ga je sprječavao da lupa sumnjive fraze. A sad je Milanović uveo to, malo očito neka nervoza za koju ne vidim razlog", kaže Puhovski.

Objavljeno u Political Attractions

Evropa se više ne može odvratiti od Zapadnog Balkana, jer Zapadni Balkan je tokom svoje tragične historije i obećanja za budućnost je vezan za ruski kontinent, kazao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Objavljeno u Political Attractions
Srijeda, 19 Januar 2022 12:07

Merkel ponuđen posao iz New Yorka

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je 16 godina obilježila ne samo razvoj njene zemlje, već i Evrope, dobila je ponudu za posao iz New Yorka.

Objavljeno u Political Attractions

Topljenje permafrosta zbog globalnog zatopljenja ne bi moglo dovesti samo do oslobađanja plina metana u atmosferu, već bi moglo dovesti i do buđenja prastarih virusa i bakterija, upozoravaju ruski dužnosnici.

Objavljeno u Covid Attractions

Mijašita radi s timom od oko 30 učenika i proizveo je razne uređaje za okus, uključujući vilicu koja čini okus hrane bogatijim.

Objavljeno u Atrakcije

Novi online muzej posvećen historiji mobilnog telefona trebalo bi da se pojavi u novembru i sadržaće više od 2.000 jedinstvenih mobilnih telefona 200 različitih proizvođača.

Objavljeno u News Attractions

Ulaganje u Lego kockice unosnije je od ulaganja u zlato, umjetnine i vina, pokazalo je istraživanje. Utvrđeno je da tržište korištenih Lego kockica raste za 11 posto godišnje, što je brža i bolja stopa povrata od zlata, dionica, obveznica, filatelističkih maraka i vina.

Objavljeno u News Attractions
Srijeda, 19 Januar 2022 09:05

Jedite povrće i bićete srećni - Studija

Povrće sadrži razne hranjive materije koje podržavaju cjelokupno fizičko zdravlje. Nova studija objavljena u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics sugeriše da, osim fizičkog zdravlja, povrće može poboljšati i mentalno zdravlje.

Objavljeno u XAttraction

Kufer dolazi s ugrađenim punjačem za mobitele i druge elektroničke uređaje, ali i specijalnom ladicom za čuvanje laptopa ili tableta...

Objavljeno u News Attractions