Članak je filtriran: Ponedjeljak, 06 Septembar 2021

Metjua Palmera na mjestu specijalnog američkog izaslanika za zapadni Balkan zamijeniće diplomata Gabrijel Eskobar, zamjenik američkog ambasadora u Srbiji. Eskobaru je region dobro poznat, jer ga je služba vodila i u bivšu Jugoslaviju, u Banja Luku i Podgoricu, a potom je bio u Iraku, Boliviji, Pakistanu. Dužnost za naš region preuzima sutra, a mi smo istraživali donosi li energičniju, proaktivnu ulogu Amerike na ovom prostoru.

Objavljeno u Political Attractions

Do prije koju godinu bio je ministar u Afganistanu, ali je dao ostavku, zasićen korupcijom.

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 06 Septembar 2021 09:00

Schmidt: Komšića su izabrali Bošnjaci

"Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima, a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora".

Objavljeno u Political Attractions

Od truba automobila, čekića do motornih pila, vrhunska lirska ptica poznata je po svojim sposobnostima da oponaša veliki broj zvukova.

Objavljeno u Atrakcije

Kina je razvila prototip minijaturnog helikoptera za nadzor u misijama na Marsu, nakon što je njihov robotski rover izvršio povijesno slijetanje na Crveni planet prije nekoliko mjeseci.

Objavljeno u XAttraction

Kako će ljudi izgledati u dalekoj budućnosti obično razbuktava maštu pisaca naučne fantastike, ali se uglavnom bave karakteristikama kao što je visina, veličina mozga ili boja kože. Međutim, suptilne promjene u našoj anatomiji danas pokazuju koliko evolucija može biti nepredvidiva, piše Scince alert.

Objavljeno u Atrakcije

Nekad mislimo da poznajemo neku osobu jako dobro, međutim, ispostavi se da to baš i nije tako. 

Objavljeno u XAttraction