Članak je filtriran: Petak, 24 Septembar 2021

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nalazi se u Budimpešti gdje učestvuje u radu 4. Demografskog samita. Njegov govor izazvao je burne reakcije pojedinih političara, predstavnika organizacija, nevladinih stručnjaka i građana.

Objavljeno u News Attractions

U Velikoj Britaniji sve su učestalije prijave frizera širom zemlje kako određeni broj njihovih klijenata koji su preboljeli covid-19, nakon farbanja kose imaju nove i vrlo intenzivne alergijske reakcije. Iako se boja za kosu nije mijenjala, javljaju se osip i opekotine, javlja BBC.

Objavljeno u News Attractions

Glumac Daniel Craig imenovan je za počasnog zapovjednika britanskih kraljevskih mornarica i tako je dobio isti čin kao i njegov lik na velikoj platni - James Bond, priopćio je danas britansko Ministarstvo obrane.

Objavljeno u News Attractions

Više desetina tisuća aktivista za borbu protiv klimatskih promjena, uključujući i tinejdžerku Gretu Thunberg, održalo je proteste u gradovima diljem Njemačke kako bi izvršili pritisak na kandidate na parlamentarnim izborima koji se u toj zemlji održavaju u nedjelju 26. rujna.

Objavljeno u News Attractions
Petak, 24 Septembar 2021 09:58

Čudesna kuća "preživjela" rijeku lave

Poput kuće iz crtanog filma sa vlastitim oblakom kiše, jedan dom na Kanarskim ostrvima preživio je rijeke lave koje su potekle iz vulkana na La Palmi. Na slikama se vidi netaknuta rezidencija i obližnji krajolik okružen ugljenisanim crnilom.

Objavljeno u News Attractions
Petak, 24 Septembar 2021 09:54

Sudski pozivi Trumpovim glavnim saradnicima

Istražni odbor Predstavničkog doma Kongresa SAD-a koji istražuje pobunu 6. siječnja na američkom Kapitolu, izdao je prve sudske pozive tražeći zapise i svjedočenja četvorice bliskih savjetnika i suradnika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji su bili u kontaktu s njim prije i tijekom napada, javlja AP .

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 24 Septembar 2021 09:49

Uhapšen Carles Puigdemont

Bivši predsjednik španskog regiona Katalonija Carles Puigdemont uhapšen je na talijanskom ostrvu Sardinija, rekao je danas njegov advokat Gonzalo Boye.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 24 Septembar 2021 09:41

Vulin: EU je lažljiva organizacija

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će danas Priština morati povući svoj potez sa tablicama "kojim destabilizira regiju" ako želi da pregovara, jer "Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo".

Objavljeno u Political Attractions

Višestoljetni belgijski gradić Doel postaje grad duhova u kojem posljednji stanovnici prkose projektuju vlasti kojim će se mjesto zauvijek izbrisati s karata.

Objavljeno u Atrakcije

Neki su ga tad proglasili herojem, a kritičari su mu predviđali bankrot

Objavljeno u Radnički MS