Članak je filtriran: Četvrtak, 23 Septembar 2021
Četvrtak, 23 Septembar 2021 08:49

Direktor Moderne zna kada će završiti pandemija

Izvršni direktor tvrtke Moderna Inc Stéphane Bancel smatra da će pandemija koronavirusa završiti za godinu dana, s obzirom na to da povećana proizvodnja cjepiva osigurava globalne zalihe, rekao je švicarskim novinama Neue Zuercher Zeitung.

Objavljeno u Covid Attractions

Legendarni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) doći će u Beograd na Svjetsko boksersko prvenstvo koje se održava od 24. oktobra do 6. novembra.

Objavljeno u News Attractions
Četvrtak, 23 Septembar 2021 08:30

Peking: Ukinuti ekonomske sankcije Afganistanu

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi je poručio da što prije treba ukinuti razne jednostrane sankcije ili ograničenja Afganistanu, prenosi Hina.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 23 Septembar 2021 08:23

Rusija neće u NATO - Lavrov

Rusija ne namjerava da se pridruži NATO-u, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Objavljeno u Political Attractions

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena priprema se za ponovno otvaranje kampa za migrante u zaljevu Guantánamo nakon porasta broja migranata i tražitelja azila na južnoj granici s Meksikom, prenosi The Guardian.

Objavljeno u Political Attractions

Popularna marka Valentino u prodaji je pustila duksericu koja košta nevjerojatnih 500 funti u pokušaju da potakne kupce na vakcinisanje protiv Covid-19.

Objavljeno u News Attractions

Britanski premijer Boris Johnson unio je i humor u svom govoru pred Generalnim skupštinom UN -a u kojem apeluje za veće napore u borbi protiv klimatskih promjena.

Objavljeno u News Attractions

Nacionalne sigurnosne agencije i agencije za provođenje zakona Sjedinjenih Američkih Država bore se protiv “značajnog skoka“ prijetnji koje stižu od “domaćih terorista”, od kojih mnogi djeluju sami i motivirani rasnim animozitetom ili antivladinom ideologijom.

Objavljeno u Political Attractions

Nikakav “non paper” o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu nije kružio među članovima Evropskog savjeta, niti se o njemu razgovaralo na bilo kom radnom tijelu Savjeta, navodi se u nepotpisanom odgovoru na poslaničko pitanje.

Objavljeno u News Attractions