Članak je filtriran: Ponedjeljak, 20 Septembar 2021

Mnogi ljudi imali su iskustvo da budu izbačeni ili zamoljeni da napuste lokacije zbog odbijanja nošenja maske, ali ovo je prvi put da je prijavljeno da je nekome rečeno da napusti prostoriju zbog odabira nošenja maske.

Objavljeno u Covid Attractions

Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova objavilo je da je od jutros na svim graničnim prelazima izdano privremeno registarske tablice za sva vozila sa registarskim tablicama Srbije koja ulaze na teritoriju Kosova i oduzimaju tablice koje višu nisu valjane.

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 20 Septembar 2021 09:54

Scholz pobjednik i trećeg TV sučeljavanja

Kancelarski kandidat Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Olaf Scholz prema ispitivanjima javnog mnijenja pobjednik je i trećeg TV sučeljavanja kancelarskih kandidata u nedjelju navečer, sedam dana pije održavanja parlamentarnih izbora 26. septembra.

Objavljeno u Political Attractions

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i američki predsjednik Joe Biden razgovarat će idućih dana telefonski o neuspjelom poslu s podmornicama, objavili su francuski dužnosnici nakon iznenadnog raskola između Francuske, s jedne, te SAD-a, Velike Britanije i Australije, na drugoj strani.

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 20 Septembar 2021 09:47

U SAD-u velika potražnja za radnicima

Milioni Amerikanaca ostali su bez posla početkom pandemije korona virusa i sada nailaze na veliku ponudu radnih mjesta, ali zbog širenja delta soja ne žure da se vrate na posao.

Objavljeno u Radnički MS

Francuska je otkazala susret ministrice odbrane Florence Parly s britanskim kolegom Benom Wallaceom, koji se trebao održati naredne sedmice, nakon što je Australija otkazala unosni ugovor o nabavi podmornica od Francuske, odlučivši se za sporazum s Washingtonom i Londonom, kazala su dva izvora za Reuters.

Objavljeno u Political Attractions

Stotine ptice koje su ove sedmice migrirale kroz New York City uginule su nakon što su udarale u gradske staklene tornjeve, što je događaj sa masovnim uginućima istaknut u tweetovima volontera New York City Audubona koji je prikazao Svjetski trgovački centar zatrpan lešinama ptica.

Objavljeno u Atrakcije

Dužnosnica Evropske komisije pratila je u srijedu u Evropskom parlamentu godišnje izvješće svoje šefice - pletući.

Objavljeno u News Attractions