Članak je filtriran: Subota, 18 Septembar 2021

Sjedinjene Američke Države imenovale su bivšeg izaslanika za Zapadni Balkan Matthewa Palmera da nadgleda problematični program izborne reforme u Bosni i Hercegovini, u koraku za koji Washington kaže da je znak njene predanosti regiji, javlja Radio Slobodna Evropa, prenosi Fena.

Objavljeno u Political Attractions

Sjedinjene Američke Države i Australija istaknule su u petak važnost odnosa s Francuskom, nakon što je Pariz opozvao veleposlanike u tim zemljama zbog najave strateškog partnerstva između Washingtona, Londona i Canberre.

Objavljeno u Political Attractions
Subota, 18 Septembar 2021 09:24

SAD poziva arapske zemlje da priznaju Izrael

Sjedinjene Američke Države su obećale da će potaknuti druge arapske zemlje da priznaju Izrael, na ministarskom sastanku organiziranom kako bi se obilježila obljetnica historijskih sporazuma o normalizaciji zaključenih pod okriljem bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Objavljeno u Political Attractions

Velikosrpski nacionalizam želi iskoristitivgeopolitičko preslaganje, bez obzira što je to Balkan već koštalo 150.000 ljudskih života, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Objavljeno u Political Attractions

Većina ljudi ne vjeruje da će se radnici vratiti u ured u potpunosti nakon pandemije virusa korone, navodi se u istraživanju BBC-ja. Ukupno 70 odsto od 1.684 ispitanika smatra da se radnici "više nikada neće vratiti u kancelarije u istom obimu".

Objavljeno u Radnički MS

U Francuskoj je suspendovano 3.000 zdravstvenih radnika i obustavljena im je isplata plata zbog odbijanja vakcinacije protiv koronavirusa.

Objavljeno u Covid Attractions

Na tiskovnoj konferenciji tijekom oproštajnog posjeta Angele Merkel Beogradu prilično iznenađujuće otvorena je tema uključenja Njemačke u eksploataciju litija u Srbiji.

Objavljeno u Radnički MS