Članak je filtriran: Utorak, 14 Septembar 2021

SpaceX će u srijedu lansirati četvero ljudi u trodnevnu privatnu misiju u Zemljinoj orbiti, prvu s isključivo civilima.

Objavljeno u Atrakcije

Američki državni sekretar Antony Blinken odbacio je kritike o povlačenju američkih trupa iz Afganistana na burnom kongresnom saslušanju pred Odborom za vanjske poslove Zastupničkog doma, tokom kojeg su ga najmanje dvojica republikanca pozvala da podnese ostavku.

Objavljeno u Political Attractions

Potpredsjednik crnogorske Vlade je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao ‘gorak ukus’.

Objavljeno u Political Attractions

Takmičarka ovogodišnjeg Izbora za miss Velike Britanije namjerava da se pred žirijem pojavi potpuno bez šminke kako bi osnažila mlade žene kojima je u eri filtera poljuljano samopouzdanje, a ideali se lijepo graniče sa nedostižnim.

Objavljeno u News Attractions
Utorak, 14 Septembar 2021 10:06

Etiopija - Zemlja gdje godina traje 13 mjeseci

Etiopljani obilježavaju početak Nove godine, s gozbama u mnogim domovima uprkos poteškoćama uzrokovanim porastom cijena te ratom i krizom gladi koja bjesni na sjeveru. U nastavku saznajte više o jedinstvenom kalendaru i kulturnoj baštini Etiopije.

Objavljeno u Atrakcije

Znanstvenici su pronašli dokaz da različiti respiratorni virusi mogu istovremeno zaraziti ljudsku stanicu te proizvesti kimeričke verzije virusa, koji imaju najopasnije značajke tih virusa.

Objavljeno u News Attractions

Tijekom ovog desetljeća možemo očekivati da će pored aranžmana za egzotična putovanja u daleke zemlje, turističke agencije nuditi i - izlete i putovanja u svemir. Jeff Bezos i Richard Branson nedavno su nam pokazali kako će takvi svemirski izleti izgledati (iako se naknadno pokazalo da je let Virgin Galactica imao problema o kojima se nije govorilo tijekom leta), a ovaj tjedan na svemirsko putovanje trebali bi se uputiti i turisti u Muskovoj raketi.

Objavljeno u News Attractions