Članak je filtriran: Srijeda, 01 Septembar 2021

Gosti od danas ponovo mogu u kafiće, a ne samo na njihove terase i to nakon devet mjeseci zatvorenosti, što veseli ugostitelje koji ipak ne očekuju veliki promet s obzirom da se još živi pod epidemiološkim mjerama, ali dijelom i zbog promijenjenih navika gostiju.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 01 Septembar 2021 09:44

Lebdeća pizza iz svemirske radinosti

Kako izgleda uobičajena proslava rođendana? Torta, kolači, pizze, baloni... A kako izgleda proslava u svemiru?

Objavljeno u Atrakcije

Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je da kraj rata u Avganistanu označava i kraj ere vojnih napora SAD da "preoblikuju druge zemlje".

Objavljeno u Political Attractions

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u utorak da su migranti koji dođu u Njemačku Nijemci iako imaju strana imena, suptilno kritizirajući rašireni običaj među bijelim Nijemcima da Turke rođene u Njemačkoj ispituju odakle su došli.

Objavljeno u Political Attractions

Parlament Estonije izabrao je za predsjednika države direktora Nacionalnog muzeja i on će biti peti predsjednik od nezavisnosti te zemlje poslije raspada Sovjetskog Saveza.

Objavljeno u Political Attractions

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prati novu varijantu korona virusa, nazvanu "Mu", koja je prvi put identifikovana u Kolumbiji u januaru, saopštila je kasno sinoć ta organizacija UN.

Objavljeno u News Attractions

Izrael prednjači u svijetu po broju zaraženih koronavirusom time što je u posljednjih sedam dana zabilježio najveći broj oboljelih po glavi stanovnika, objavio je u utorak Univerzitet Oxfort Press.

Objavljeno u Covid Attractions

Ovog ljeta ponovni val korona virusa vladini dužnosnici američkog predsjednika Joea Bidena označili su kao “pandemiju nevakcinisanih”.

Objavljeno u News Attractions
Srijeda, 01 Septembar 2021 09:13

Papa citirao Merkel i Putina

Papa Franjo je kritikovao nedavnu uključenost Zapada u događaje u Afganistanu kao pokušaj spoljneg faktora da nametne demokratiju, čime je citirao ruskog lidera Vladimira Putina, a mislio je da je to izjavila njemačka kancelarka Angela Merkel.

Objavljeno u Political Attractions