Članak je filtriran: Četvrtak, 05 Avgust 2021

Epic Games nastavlja sa svojim koncertima u Fortniteu. Tvrtka je objavila da će "velika zvijezda" nastupiti u sljedećoj seriji koncerata pod nazivom Rift Tour. Riječ je o američkoj pop pjevačici Ariani Grande, a serija koncerata započet će 6. kolovoza te će trajati do 8. kolovoza.

Objavljeno u XAttraction
Četvrtak, 05 Avgust 2021 10:37

"Aquair" izdvaja vodu iz vazduha

Španska kompanija osmislila je sistem za ekstrakciju vode iz vazduha kako bi omogućila snabdijevanje sušnih područja u kojima vlada nestašica vode.

Objavljeno u News Attractions

Proizvođač igračaka Mattel napravio je lutku Barbie s likom Sarah Gilbert, u čast ove britanske naučnice koja je radila na vakcini Oxford/AstraZeneca protiv koronavirusa.

Objavljeno u News Attractions

State department je saopštio da istražuje nestanak boce viskija, vrijedne skoro 6.000 dolara, koju je japanska vlada prije više od dvije godine poklonila tadašnjem američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 05 Avgust 2021 10:01

Napredak US oružja

Vojska Sjedinjenih Američkih Država već ima impresivnu paletu oružja, navodi National Interest, te dodaje kako, pošto se armija SAD-a sprema za moguće sukobe sa tehnološki visoko naprednim konkurentima iz Rusije i Kine, u toku su radovi na nekoliko novih sistema – od tenkova do raketa.

Objavljeno u Political Attractions