Članak je filtriran: Srijeda, 25 Avgust 2021

Glumica Melissa Joan Hart otkrila je na društvenim mrežama da, iako se vakcinisala sa obje doze, ima teže simptome COVID-19 zaraze. Pozvala je i pratioce da se čuvaju.

Objavljeno u XAttraction

Američka potpredsjednica Kamala Harris u srijedu je pozvala Vijetnam da uspostavi bliže odnose s Washingtonom kako bi se usprotivili onome što je nazvala "nasilničkim ponašanjem" Pekinga u regiji.

Objavljeno u Political Attractions

Japansku kavu možete napraviti u klasičnoj ili veganskoj varijanti s biljnim mlijekom i agar-agarom..

Objavljeno u News Attractions

Australija je raj za surfere, kontinent poznat po svojim morskim valovima. No, možda niste znali da se jedan od tih valova prenio u stijene i da je Australija dom ludoj kamenoj formaciji koju mnogi smatraju prirodnim čudom svijeta.

Objavljeno u Atrakcije

Socijaldemokratska partija Njemačke - SPD, između ostalih, ima dva kandidata koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine - Jasmina Hostert i Adis Ahmetović koji po trenutnim analizama ulaze u njemački parlament - Bundestag. Za Novi dan i televiziju N1 govorio je Adis Ahmetović, kojemu je ovo bio prvi intervju za bh. medije.

Objavljeno u Political Attractions

Čuveni ruski proizvođač Kalašnjikov zvanično je predstavio svoju "sajber sačmaru", odnosno pametnu pušku MP-155 Ultima. Riječ je o sportskom streljačkom oružju, namjenjenom vježbanju gađanja, koje ima mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima.

Objavljeno u News Attractions

Grčki naučnici raspravljaju o potrebi da se imenuju i kategorizuju toplotni talasi koji su pogodili zemlju.

Objavljeno u News Attractions
Srijeda, 25 Avgust 2021 09:13

Čekaju nas značajne promjene

Prije četiri i po milijarde godina dvije drevne planete su se sudarile i spojile u jednu i tako je nastala Zemlja. Tokom kolosalnog susreta ove dvije planete - proto-Zemlje i Teje - odvojila se mala stjenovita masa koja je postala naš Mjesec.

Objavljeno u XAttraction