Najbolji restoran na svijetu nalazi se na – nogometnom stadionu Istaknuto

Autor  Jul 28, 2023

Kada pomislimo na sređene restorane s Michelinovim zvjezdicama, prva asocijacija obično nema nikakve veze s nogometnim stadionima, ali kada je u pitanju restoran Geranium, to je neizbježno jer se on nalazi baš u sklopu jednog stadiona.


Danski nacionalni nogometni stadion je Parken, ujedno i dom nogometnom klubu Kopenhagen, ali na njegovom osmom katu nalazi se Geranium, restoran koji je upravo proglašen za najbolji na svijetu. Ovaj restoran ima prelijep pogled kroz ogromne prozore na obližnji zeleni park, prenosi City magazine.

Za stanovnike ovog grada, ovaj restoran predstavlja instituciju već više od desetljeća. U 2016. godini postao je prvi danski restoran s tri Michelinove zvjezdice, a još od 2013. nalazi se na raznim listama najboljih restorana na svijetu. Ove godine konačno je došao do prvog mjesta.

Uz neobičnu lokaciju i uređene unutrašnjost, ovaj restoran je poseban i po tome što se u njemu ne služe jela s mesom, a također i po tome što je otvoren samo četiri dana u tijeku tjedna. Ukoliko ste u Kopenhagenu i želite pojesti nešto u ovom restoranu, pripremite se – uopće nije jeftin. Provjerite i kada se igraju utakmice, kako ne biste uletjeli u nepreglednu rijeku navijača.