Vožnja kajaka na Titanu - NASA najavila svemirski turizam kakav još niste vidjeli Istaknuto

Autor  Okt 21, 2021

NASA u svom dokumentu "Vizija budućnosti" najavljuje svemirski turizam, poput "vožnje kajaka na Titanu (Saturnovom mjesecu)".

Ako je suditi po NASA-inom najnovijem video-snimku, budućnost svemirskih istraživanja i te kako će se baviti turizmom. NASA-in Centar za svemirske letove "Godar" podijelio je viziju budućeg svemirskog turizma.

Video prikazuje egzotične odredišta, ali ne samo u Sunčevom sustavu, već i izvan njega.

Platforma visoko iznad Venerinih olujnih oblaka, vožnja kajaka na Titanu, skakanje padobranom na egzoplaneti (planeta izvan Sunčevog sustava koja se okreće oko drugih zvijezda) "HD 40307", koja je slična Neptunu, promatra dva sunca s egzoplanete "Kepler -16b" - predstavljaju "ponude" za daleki svemirski turizam.

Riječ je o stvarnim destinacijama, a NASA je inspiracija za video-snimke koje je dobila s vlastitih postera koje je naručila kako bi istaknula svemirske odredišta u Sunčevom sustavu i izvan njega.

Ljudska noga još nije kročila dalje od Mjeseca, ali ovakva vizija budućnosti koja seže u svemirska prostranstva izvan Sunčeva sustava izaziva već sada veliko zanimanje, navode znanstveni portali.

Izvor: Srna